Social media: Whisper

De historie van het platform en de huidige strategie

In Santa Monica 2012 het online platform Whisper opgericht door Michael Heyward en Brad Brooks. In 2013 had dit Social media kanaal 2,5 miljard bekeken pagina’s per maand. Whisper is onwijs gegroeid en heeft in 2014 zelfs 3 biljard paginaviews per maand! Op dit online platform kan je anoniem je geheime delen en om hulp vragen aan andere gebruikers. Het is als ware de tegenhanger van Facebook waar anonimiteit niet bestaat. Ik had zelf nog nooit gehoord van deze applicatie tot nu.

Communicatie met de klant
Op dit online platform kunnen gebruikers zich aanmelden door middel van een e-mail adres. De gebruiker kan een anonieme gebruikersnaam aanmaken zodat zij/hij niet herkent wordt. Vervolgens kunnen hun geheime delen op dit platform zonder dat iemand doorheeft wie deze gebruiker is. Zo kan de gebruiker toch even zijn/haar ei kwijt op een anonieme manier. Bij elke post wordt een bijpassend plaatje geplaats door Whisper. De overige mensen op het platform kunnen het bericht liken en erop reageren. De berichten worden onderverdeeld in categorieën waar de gebruiker op kan zoeken. Het is niet mogelijk om een andere gebruiker te volgen zoals op Instagram.

Waar je natuurlijk meteen aan kunt denken en waar ook mijn twijfels liggen bij dit platform is dat er ook veel berichten op dit platform rond gaan over zelfmoordpogingen van mensen. Gelukkig worden deze berichten meteen verwijderd en wordt er een hulplijnnummer aangeboden aan de desbetreffende Whisper gebruiker. (z.n., Wat is Whisper de anonieme social media app of anti facebook? , 2015)

Ook onder journalisten is dit Social media platform erg populair. Bijvoorbeeld met al het gebeuren in Irak konden deze vakmensen hun berichten niet delen via Twitter, Facebook etc omdat de overheid van Irak deze accounts hadden geblokkeerd. Via Whisper kunnen zij op een anonieme manier toch de wereld laten zien wat er allemaal gebeurd in deze landen zonder dat de berichten kunnen worden verwijderd of geblokkeerd. (z.n., Whisper, z.d.)

Advertentiemogelijkheden

Dit is niet mogelijk bij deze applicatie. Whisper is een non-profit organisatie.

Het Verdienmodel

Zoals hierboven beschreven is Whisper een non-profit organisatie en verdienen zij geen geld aan dit platform. Whisper is opgericht met het doel om mensen te helpen die met zichzelf in de knoop zitten. Het richt zich vooral op jongeren die bijvoorbeeld leiden aan depressie, seksualiteit en eetproblemen. Whisper wil de jongeren een kans geven om hun ‘geheime’ te delen zonder dat ze herkent worden en zo hulp kunnen krijgen van mede gebruikers. (z.n., Whisper, z.d.)

Kansen voor het bedrijf

Ik vind het persoonlijk erg goed dat een applicatie als Whisper bestaat. Alles gaat tegenwoordig via Facebook en Twitter waar geen anonimiteit is. Whisper geeft de jongeren hun kans om uit te komen voor hun problemen en hulp te vragen. In de toekomst zou dit bedrijf wel ervoor kunnen kiezen om samen te werken met bijvoorbeeld gezondheidsklinieken etc. Zo kunnen ze een groter platform maken en kunnen ze een special programma aanbieden aan de klinieken waar de jongeren hun ei even op een anonieme manier kwijt kunnen.

Daarnaast denk ik dat het ook een kans is voor Whisper om rubriek te maken waar de leuke geheime staan. Er worden namelijk ook heel veel grappige dingen gepost zoals ‘ Ik ben naar een bruiloft geweest om te genieten van een lekker stukje taart en daarna ben ik weer weggegaan’. Ook zulke luchtige geheimen moeten blijven worden verteld en niet alleen zware en depressieve berichten. (whisper, z.d.)

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bronnen:

z.n. (2015, 01). Wat is Whisper de anonieme social media app of anti facebook? . Retrieved 03 20, 2015, from wordwideweb: http://worldwideweb.plazilla.com/page/4295158870/wat-is-whisper-de-anonieme-sociale-media-app-of-anti-facebook

z.n. (z.d.). Whisper. Retrieved 03 20, 2015, from wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Whisper_%28app%29)

whisper. (z.d.). Whisper. Retrieved 03 20, 2015, from Whisper: https://whisper.sh/whisper/0505a55cfe1b004529286bebbf5543f7eaa5b7/I-refuse-to-get-rid-of-my-old-size-small-clothing-in-the-hopes-I-might

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s