Social media: WordPress

De historie van het platform en de huidige strategie

In 2005 is platform WordPress de lucht in gegaan. Dit platform is opgericht door de Amerikaan Matt Mullenweg. Dit is een internetdienst die zorgt voor de hosting van weblogs en maakt gebruik van de open-sourcesoftware WordPress. Bedrijven kunnen via dit platform hun website ontwikkelen en organiseren. Daarnaast is WordPress ook onder alle bloggers een favoriet. Via dit platform wordt hun blog gemaakt en up-to-date gehouden. (z.n., wordpress, z.d.)

Communicatie met de klant

Door in te loggen met je e-mailadres kan de gebruiker gebruik gaan maken van dit platform. De gebruiker kan meteen een naam voor de website/blog registeren. Een basisaccount van dit platform is gratis en na de registratie kan de gebruiker beginnen met het ontwikkelen van zijn eigen site! De gebruiker kan kiezen uit verschillende thema’s, het thema bepaald de opmaak van de site. De particulieren en bedrijven kunnen via dit platform de gehele wereld op te hoogte houden van alles wat ze maar willen melden. Er kunnen ook plaatjes en video’s worden geüpload op dit platform. Op dit social media platform kunnen de gebruikers hun statistieken inkijken zoals de bezoekers op de website. Zo kunnen zij inzien waar de bezoekers vandaan komen en op welke posts er veel wordt gekeken.

Vooral onder bloggers is WordPress hot en happening. Dit omdat er via een gratis en snelle manier een blog kan worden ontwikkeld. Ook kan er worden gelinkt naar hun andere social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Daarnaast zie je dat ook veel bedrijven een website lanceren via WordPress. Via WordPress kun je namelijk alles zelf onderhouden en hoeven er geen dure webdesigners aan te pas te komen. (wplounge, z.d.)

Advertentiemogelijkheden

Het is mogelijk om advertenties te plaatsen op WordPress. Hiervoor moet je de ‘posts ads’ plugin aankopen en kun je vanaf dan advertenties plaatsen op je weblog! (Postma, 2013)

Het verdienmodel

WordPress is een gratis platform en maakt gebruik van het Freemium model. Je kunt namelijk je account upgraden. Dit betekent dat je vanaf €99,- euro per jaar je eigen domeinnaam kan hebben, er meer ruimte is voor video’s en foto’s en je eigen website meer kan personaliseren.

Daarnaast kun je ook voor verschillende opties betalen. Je kunt bijvoorbeeld een van de 10tallen standaard thema’s kiezen, maar je kunt ook een specialer thema kiezen. Hiervoor moet de gebruiker dan echter wel voor betalen. Ook kan de gebruiker verschillende advertenties plaatsen voor een bepaald bedrag.

Je kunt dus eigenlijk concluderen dat hoe mooier en meer gepersonaliseerd het WordPress account is hoe meer de gebruiker ervoor heeft betaald. (wordpress, z.d.)

Kansen voor het bedrijf

Zelf werk ik al jaren met WordPress. Ik zit nu in mijn laatste jaar van International Lifestyle studies en voor deze opleiding moesten wij een blog bijhouden. Ik moet zeggen de eerste keer dat ik op WordPress was ingelogd snapte ik er werkelijk niks van. Maar naarmate je oefent krijg je steeds alle tools beter onder de knie.

Ik gebruik zelf een gratis account en ben van mening dat je echt genoeg mogelijkheden hebt om je WordPress zo mooi en aantrekkelijk mogelijk te maken met de gratis tools. Wel snap ik dat als je als bedrijf of blogger werkt dat het handig is dat je bepaalde tools kunt kopen of je account kunt upgraden.

WordPress is voor bedrijven en bloggers echt de uitvinding om makkelijk, snel en goedkoop een eigen website te bouwen. Het is niet voor niks dat WordPress wereldwijd zo bekend is en zoveel gebruik van wordt gemaakt. Het geeft startende bloggers en bedrijven een kans om op een makkelijke manier zichzelf op een professionele manier te profileren en zo hun naamsbekendheid te vergroten.

Wellicht zou WordPress in de toekomst met bloggers samen kunnen werken om een grote WordPress & blog community te maken!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bronnen:

z.n. (z.d.). wordpress. Retrieved 02 20 , 2015, from wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/WordPress.com

wordpress. (z.d.). upgrades. Retrieved 02 20, 2015, from wordpress: https://wordpress.com/

wplounge. (z.d.). wat is wordpress. Retrieved 02 20, 2015, from wplounge: http://www.wplounge.nl/wat-is-wordpress/

Postma, W. (2013, 05 07). advertentie in wordpress bericht. Retrieved 02 20, 2015, from wploung: http://www.wplounge.nl/advertentie-in-wordpress-bericht/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s